Vans Old Skool Navy

Vans Old Skool Navy - Find emne til din stil, op til 50% rabat. Køb nu.

Monsunen bringer ikke længere så meget regn til Sahel som i gamle dage, og det er blevet mere uforudsigeligt, hvor meget og hvornår regnen falder, Ifølge forskerne hænger det sammen med temperaturen i Atlanterhavet, men havets temperatur påvirkes af den globale opvarmning, Derfor kan situationen i Sahel vans old skool navy også blive virkelighed andre steder, for lignende monsunvinde blæser også i Asien, Amerika og Australien, - Det er meget svært at sige noget specifikt om de enkelte steder, men der er en global tendens, og den er, at monsunen bliver anderledes, Nogle år kommer der oversvømmelser, andre år bliver uden vand – vi får så at sige mere i begge ender af skalaen, siger klimaforsker Jens Hesselbjerg Christensen..

Hvor vendepunktet ligger for monsunvinden rundt om på kloden, har forskerne ikke overblik over, men det kan få store konsekvenser for mennesker, planter og dyr, hvis monsunen forstyrres og frodige områder rammes af tørke, mens der bliver oversvømmelse i områder, der normalt er tørre, Det andet vejrfænomen, som påvirker vejret i Sahel, hedder El Nino, Det opstår egentlig i Stillehavet, men får vejret over store dele af kloden til at blive anderledes end normalt, så der bliver tørke nogle steder, mens andre steder får vans old skool navy mere regn end normalt..

- Når klimaet bliver varmere, vil vi få mere vejr, der minder om, når El Nino er til stede, Der kommer mere regn og mere tørke der, hvor vi ser regn og tørke under El Nino i dag, Selve fænomenet vil også stadig være der, men det dominerende billede vil ligne El Nino mere, siger Jens Hesselbjerg Christensen, Et af de steder, hvor der er tørt under El Nino, er i verdens vans old skool navy største regnskov – Amazonas, Og regnskoven, der producerer en femtedel af jordens ilt, kan også være tæt på et vendepunkt..

Skoven er så stor, at den skaber sit eget vejr, og en lang række studier viser, at klodens temperatur kan stige op til fire grader over niveauet midt i 1800-tallet, inden den effekt bliver forstyrret. Men alligevel mener en af verdens mest fremtrædende biologer, at det er tæt på at være for sent. Hen hedder Thomas Lovejoy og er rådgiver for Verdensbanken og FN. Sammen med en brasiliansk kollega har han set på, hvordan regnskoven har det, og det fik sidste år de to til at slå alarm. - Vi mener, at synergieffekterne mellem træfældning, klimaforandringer og afbrænding kan ramme et vendepunkt i Amazonsystemet og en ændring til økosystemer, der ikke er skov i den østlige, sydlige og centrale del af området, når 20 til 25 procent af skoven er væk, skriver de to forskere i det videnskabelige tidsskrift Science.

I dag er cirka 20 procent af skoven fældet i forhold vans old skool navy til i 1970, og de seneste 15 år har der allerede været fire år med tørke og tre år med store oversvømmelser, som kan tyde på, at vendepunktet er nået, skriver de to forskere, Hvis vendepunktet indtræffer, kan Amazonas ende som savanne, og dermed vil den ikke længere være i stand til at hjælpe med at optage drivhusgassen CO2 fra luften, En lignende skæbne kan overgå et af verdens andre store skovområder, nemlig det enorme bælte af nåleskove, som befinder sig i Sibirien, Nordamerika og Nordeuropa..

Disse skovområder risikerer at dø på grund af, at vejret bliver varmere. Ifølge forskere fra Finland, Østrig og Canada, der har offentliggjort deres undersøgelse i det videnskabelige tidsskrift Science, kan temperaturen stige helt op til 11 grader i nogle af skovområderne. Varmen vil give gode betingelser for insekter, sygdomme og skovbrande, som vil slå træerne ihjel. Og skovene kan ikke brede sig længere mod nord hurtigt nok i takt med, at det bliver varmere. Skovgrænsen mod nord kan nemlig kun flytte sig med cirka 100 meter hvert århundrede.

Dermed er der risiko for, at de nordlige skove forvandles til et savannelandskab med spredte træer, Og nord for skovene er der risiko for, at tundraen tør op, Der ligger store mængder af drivhusgassen metan gemt i permafrosten, og det kan være med til at øge vans old skool navy temperaturen endnu mere, hvis det slipper ud, - Slipper de ud, får vi et vendepunkt, men der skal tøs rigtig meget permafrost op, før det er et problem, Flere steder i Sibirien er det flere hundrede meter tykt, Det tager meget lang tid, siger klimaforsker Jens Hesselbjerg Christensen..

Som med mange af de andre vans old skool navy vendepunkter er det vanskeligt at forudse præcis, hvornår – og om - det indtræffer, - I sidste mellemistid for godt 100.000 år siden var der varmere end nu, Da var verdenshavene ni meter højere end i dag, og dengang var der ikke eksplosive gasser fra tundraen, Så det er ikke forekommet tidligere, men vi kan heller ikke udelukke, at det vil ske, siger han, Imens fortsætter en stor del af verden med at udlede de drivhusgasser, som truer med at bringe klimaet frem mod vendepunkterne, så verdenshavene vil stige og naturen ændre sig..Recent Posts