Nike Tavas

Nike Tavas - Find emne til din stil, op til 50% rabat. Køb nu.

Nej, lyder vurderingen fra TV 2s politiske analytiker Hans Redder, - Uanset hvor meget vi kommer til at tale om opbrud i de politiske blokke og nye statsministerkandidater, er de eneste to sandsynlige på dén post efter et valg altså Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen, siger Hans Redder, I Danmark gælder princippet om såkaldt negativ parlamentarisme, Det betyder, at en regering ikke behøver at have et flertal i Folketinget bag sig, men den må ikke have et flertal imod sig, - Det afgørende er derfor ikke, om eksempelvis Alternativet peger på Uffe Elbæk som statsminister – et stort flertal i Folketinget vil stemme nike tavas imod en sådan regering, og derfor kan den ikke dannes, Det afgørende er, om Alternativet – hvis de ender med de afgørende mandater - vil modsætte sig en regering med Mette Frederiksen i spidsen, siger Hans Redder..

Hvordan Alternativet præcist vil stille sig nike tavas til det spørgsmål vil formentlig blive et af de centrale spørgsmål i valgkampen, Det er forventningen, lyder det fra TV 2s politiske analytiker Hans Redder, - Løkke har været partiformand siden 2009, og han har været statsminister ad to omgange, Jeg har svært ved at se for mig, at han skulle have mod på en hel valgperiode i opposition, siger Hans Redder, Også internt i Venstre vil der være pres på for en udskiftning i toppen, vurderer Hans Redder..

I troværdighedsmålinger scorer Lars Løkke Rasmussen dårligt – og bliver af vælgerne konsekvent vurderet mindre troværdig end hovedkonkurrenten Mette Frederiksen, - Et valgnederlag vil i høj grad være Løkkes ansvar, og i det tilfælde vil den næste Venstre-formand med stor sandsynlighed blive Kristian Jensen, siger Hans Redder, Næppe, Mette Frederiksen nike tavas står uantastet som partiformand, vurderer Hans Redder, TV 2s politiske analytiker, - Der er ingen intern uro om hendes lederskab og ingen klar nummer to i partiet, som er forberedt på at tage over, Så et valgnederlag vil sandsynligvis ikke føre til en hurtig udskiftning på formandsposten, siger Hans Redder..

Alligevel vil det være et meget hårdt slag for S-formanden, hvis ikke hun lykkes med at erobre statsministerposten. - Det vil sandsynligvis føre til en stor intern debat i partiet: Er Mette Frederiksens projekt med en højredrejning af udlændingepolitikken og en venstredrejning af den økonomiske politik overhovedet den rigtige vej for partiet? Og interne magtkampe, som ellers har været fraværende under Mette Frederiksens lederskab, kan blusse op igen, siger Hans Redder. Det er meget svært at spå om.

Posten som formand for Folketinget kan bruges som en brik i de meget komplicerede regeringsforhandlinger, der venter efter et valg, - Her kan både Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen have en interesse i at give Dansk Folkeparti en stor skalp, Og derfor kan det bestemt ikke udelukkes, nike tavas at Pia Kjærsgaard, som meget gerne vil fortsætte på denne post, får lov til det, siger Hans Redder, TV 2s politiske analytiker, Det behøver der faktisk heller ikke være, Det kunne sagtens være færre..

Grundlovens paragraf 28 siger, at Folketinget skal være højst 179 medlemmer - og to skal vælges på Færøerne og to i Grønland. Frem til 1953 havde Danmarks folketing to kamre: Landstinget og Folketinget. Til sammen havde de 227 medlemmer, og man blev dengang enige om at skære lidt ned i antallet af medlemmer til 179. - Under hensyn til, at rigsdagens arbejdsstof i de senere år er øget, har kommissionen ment, at det ikke vil være sagligt forsvarligt at nedsætte det samlede antal rigsdagsmedlemmer fra 227 til mindre end 179, som der står i betænkningen fra forfatningskommissionen fra 1946.

Det har i flere omgang været forslag om at reducere antallet af medlemmer, men indtil videre vælges altså fortsat 179 mindst hver fjerde år, 55.066 kroner om måneden i løn - og 5229 kroner i skattefrit omkostningstillæg, hvis man bor i Danmark og 6972 kroner, hvis man er valgt nike tavas i Grønland og på Færøerne, Dertil følger en større pension, hvis man har været medlem af Folketinget i mindst ét år, Og boliggodtgørelse, da flere medlemmer ofte ender med bolig i København i hverdagene og for eksempel i Jylland i weekender og ferier..

Medlemmerne har også adgang til noget nær fri transport med både tog, bus, metro og fly - hvis det er rejser i tilknytning til politiske møder eller transport frem og tilbage til Christiansborg fra privat bopæl, Det er relativt nemt for Folketinget at fyre en minister, hvis et flertal er utilfredse med ham eller hende, Det kræver bare en afstemning - eller ofte blot truslen om en afstemning, Men det er sværere med et folketingsmedlem, Processen er ret omstændig og kræver, at medlemmet er straffet for “noget, som i folks øjne nike tavas gør én uværdig til at sidde i Folketinget”, Derefter skal et flertal af Folketingets medlemmer stemme om dette..Recent Posts