Adidas Nmd R1 Herre

Adidas Nmd R1 Herre - Find emne til din stil, op til 50% rabat. Køb nu.

Alabamas abortlov går skridtet videre og forbyder enhver form for abort, medmindre kvindens liv skulle være i fare, Også her må man forvente, at der kommer til at gå måneder, hvis ikke år, før loven måske får lov at træde i kraft, Fælles for disse republikanske abortlove adidas nmd r1 herre er, at de bliver vedtaget velvidende, at de vil blive udfordret i domstolene og højst sandsynligvis vil blive erklæret forfatningsstridige, Den republikanske guvernør i Alabama, Kay Ivey, bemærkede faktisk, da hun underskrev lovforslaget i går, at det i praksis kunne vise sig at være ”uigennemførligt” på grund af Roe v, Wade..

Men det er faktisk en del af rationalet, Som en af ophavsmændene bag Alabamas abortlov, Clyde Chambliss, formulerede formålet med loven overfor avisen New York Times : ”.., så vi direkte kan gå til Højesteretten for at udfordre Roe v, Wade.” Højesteretten har tidligere afgjort, at delstaternes abortbegrænsninger kun er forfatningsstridige, hvis de ”urimeligt belaster” kvinder, der ønsker at få foretaget en abort, Om dette er adidas nmd r1 herre tilfældet med eksempelvis Alabamas abortlov, får vi nok tidligst afklaret næste år, hvor vi potentielt befinder os midt i en amerikansk præsidentvalgkamp..

I konservative kredse har lovforslaget fået en blandet modtagelse, Mens eksempelvis den konservative kommentator David French har hilst adidas nmd r1 herre Alabamas abortlov entusiastisk velkommen, har tv-prædikanten Pat Robertson, der er en af de mest fremtrædende figurer på den kristne højrefløj i USA, udtrykt bekymring over, at Alabamas abortlov er ” for ekstrem ” til at kunne få Højesterettens velsignelse, Siden Republikanerne generobrede Det Hvide Hus i 2016, har præsident Donald Trump ført en konsekvent konservativ politik på abortområdet..

Præsidenten har fjernet en betydelig del af det offentlige tilskud til klinikker, hvor kvinder kan få foretaget aborter. Midlerne er i stedet for gået til religiøse grupper, der bekæmper retten til fri abort. Ligeledes har Trump lagt op til, at læger kan afvise at rådgive om abort, hvis dette strider mod deres religiøse overbevisning. Trumps politik på området ligger dermed i forlængelse af et målrettet republikansk forsøg på at besværliggøre muligheden for at foretaget abort. Republikanerne har tidligere vedtaget lovforslag, der indfører geografiske begrænsninger, et bestemt antal lægebesøg, venteperioder, og krav om at kvinden skal se et ultralydsfoto af fosteret før aborten. I nogle delstater skal mindreårige også have forældrenes skriftlige tilladelse til aborten, ligesom kvinderne ikke kan få dækket abortindgrebet af sygeforsikringen.

Men vigtigst af alt har præsident Trump udnævnt to konservative højesteretsdommere, Neil Gorsuch og Brett Kavanaugh, og fået dem godkendt i Senatet, hvor Republikanerne også sidder på flertallet, Dermed sidder der nu fem dommere, der er udvalgt af republikanske præsidenter, mod fire dommere udpeget af demokratiske præsidenter i adidas nmd r1 herre den amerikanske Højesteret, For første gang i et halvt århundrede er der dermed tilsyneladende et solidt konservativt flertal i den amerikanske Højesteret, hvilket giver anledning til konservative forhåbninger om et juridisk opgør med Roe v, Wade..

Her skal man dog nok lige råbe vagt i gevær. I starten af 1990'erne var der lignende forhåbninger i den konservative lejr, efter Højesteretten havde bakket op om adskillige abortrestriktioner i delstaterne. Højesteretten omstødte den gang ikke Roe v. Wade. Abortdebatten bliver ofte reduceret til et spørgsmål om, hvorvidt kvinder skal have ret til at bestemme over deres egen krop. Det kan man selvfølgelig godt reducere abortspørgsmålet til. Men jeg tror, at de fleste godt ved, at abortspørgsmålet er langt større end som så.

For abortspørgsmålet handler i sin essens – som så mange andre betændte værdipolitiske spørgsmål – jo også om, hvilke rettigheder et samfund ønsker at vægte højest, I dette tilfælde står dilemmaet mellem den gravide kvindes og det – i langt størstedelen af tilfældene – ufødte barns rettigheder, Republikanerne i delstatsforsamlingen i adidas nmd r1 herre Alabama har valgt side, Som den republikanske flertalsleder i Senatet, Greg Reed, formulerede det, så er lovforslaget “ganske enkelt en erkendelse af, at en ufødt baby er et barn, der fortjener beskyttelse.”.

Dette dilemma og denne ret er selvsagt genstand for en vedvarende politisk diskussion, Men modsat tidligere ser abortmodstanderne sig nu altså for første gang i et halvt århundrede også i en position, hvor de kan gøre sig juridiske forhåbninger om at få medvind, Ved at tage den værdipolitiske kamp tilbage til domstolene håber abortmodstanderne, at den nuværende Højesteret enten underkender Roe v, Wade eller alternativt i det mindste åbner op for flere begrænsninger af abortretten, Trods restriktive love er der i USA grundlæggende en pragmatisk tilgang til adidas nmd r1 herre abortspørgsmål..Recent Posts